Onze honden

Midge (°07/06/2018)

Midge heeft de eigenschap trouwvast te zijn en bezit natuurlijke eigenschappen waarop je als handler gemakkelijk op kan verder bouwen. Dit is ook wat ik voor mijn eigen werkhonden heel erg belangrijk vind. Het vertrouwen moet langs beide kanten voor 100% goed zitten.

Hierdoor leert hij gemakkelijk nieuwe zaken aan en kan je hem bijsturen waar nodig is.

Buiten een trouwe werkhond is Midge ook een trouwe vriend van de kinderen. Hij vindt het niet erg om met hen mee op pad genomen te worden en kan van deze verwennerij genieten.


Kate (°16/01/2016)

Kate is een rustige hond die zeer graag het herderwerk doet. Schapen in en uit de stal halen, schapen op de aanhangwagen zetten of een kudde van een ver punt zonder commando’s naar haar baas brengen vindt zij zeer fijne uitdagingen. Maar schapen mogen haar niet onderschatten. Kate is sterk in het voortduwen van schapen. Als zij tegenwerken zal zij correct handelen. Schapen zullen bij haar niet stilstaan.

Kate kan enorm genieten van de aandacht van kinderen. Zij vindt het zeer fijn om mee op pad genomen te worden.


Jess (°16/10/2020)

Jess is een speelvogel naast het veld maar eens op het veld, heeft zij de volle aandacht voor de schapen en haar handler. Jess leert gemakkelijk aan omdat zij een heel natuurlijke werkhouding heeft. Haar balans is gedreven maar fijn, zij voelt de schapen al aan vóór zij bij de schapen is aangekomen. Laat haar het liefst iedere dag werken want zij geniet van de connectie tussen haar en haar baas.