Trials

Kwalificatiewedstrijd 20 maart 2016

Deze wedstrijd was zeer mooi georganiseerd.
Heel mooi veld met heuvels in en zeer goede schapen.
In de fetch verloor je enkele seconden de schapen door een dal waar de schapen door moesten lopen. Hier was het het moeilijkste om de hond rustig te houden en mooi te laten volgen. Gebeurde dit niet dan liepen de schapen van de fetch lijn af.
De drive was gemiddeld en de cross lijn was goed te zien.

Punten:
Ines met Glen 104 punten = 1ste plaats
Ines met Moss 86 punten
Joris met Flyh 98 punten
Joris met Bess 85 punten

Demostratie schapendrijven te Itegem 22/11

Zondag 22 november geef ik een demostratie schapendrijven te Itegem.

Op deze namiddag is het landbouwdag en er zijn verschillende demostraties met dieren te zien.

 

Belgisch kampioenschap 2015

Dit jaar was het parcours van het Belgische kampioenschap kleiner dan de voorbije jaren maar de schapen waren wel vele lastiger! Het was werken geblazen voor zowel hond als baas.

Ikzelf heb twee dagen slecht gelopen, weten we weeral waar ik aan moet werken.

Ons vake heeft met Glenn zaterdag heel goed gelopen, zondag was het gewoon goed.

Met Flyh heeft hij twee keer goed gelopen waardoor hij de derde plaats heeft verdiend! Het waren heel mooie prijzen voor de 3 besten, met dank aan de organisatie!

Belgische kampioenschap 12-13 september + demostratie Heist-Op-Den-Berg

Het weekend van 12-13 september wordt een druk maar fijn weekend. Wij hopen de titel van Belgisch kampioen in de familie te houden en wij geven op zaterdag 12 september 3x demostratie op de landbouwdag in Heist-Op-Den-Berg. Zie hiervoor op www.landbouwdag.be

Ook vorig jaar gaven wij demostratie op deze landbouwdag en het is zeker de moeite om eens te komen kijken. Er is ontzettend veel te zien, zowel voor jong als oud!

 

Doische 27-28 juni 2015

Kwalificatiewedstrijd in Doische, een hele mooie wedstrijd met een heel mooi veld! Niet zo gemakkelijk om de honden in de eerste outrun bij te sturen, vele honden namen hun tweede commando in de outrun wel aan maar vonden toch de schapen niet van de eerste/tweede keer.
Het wedstrijdveld was groot, mooi en met veel uitdagingen.

Uitslagen:
2de plaats! Joris Broes met Flyh: zaterdag 94/110 en zondag 86/110

Joris Broes met Glen: zaterdag RET en zondag 73/110

Ines Broes met Moss: zaterdag RET en zondag 96/110

9-10 mei wedstrijd te Lummen

Dit weekend was er wedstrijd te Lummen.
Mooie kleinschalige wedstrijd!

Zowel mijn papa als ik deden mee in klasse 3 met Flyh, Glenn en Moss.

Eindtotaal:
Plaats 2: Joris Broes met Flyh, za 98punten, zo 98punten
Plaats 3: Joris Broes met Glenn, za 98punten, zo 96punten
Plaats 4: Ines Broes met Moss, za 98punten, zo 92punten

Kwalificatiewedstrijd Arendonk 4/5/6 april

Tijdens het paasweekend was het weer wedstrijd.
Op deze wedstrijd werd het parcours zowel op zaterdag als zondag groot gezet. Je moest dus zien dat je de schapen zeker in de stap hield zodat je gemakkelijk zou rondkomen met je parcours.

Ons vake heeft met Flyh de drie dagen goed gelopen. Zaterdag had hij 96 punten en was 2de van de dag. Zondag had hij 99 punten en was hij eerste van de dag.
Met de Double Gather werd ons vake 5de.
Met Glenn heeft hij ook redelijk goed gelopen. Zaterdag 79 punten en zondag 90 punten. De Double Gather was niet zo goed. Dit bleek nog te moeilijk voor de jonge honden.

Ikzelf heb niet zo heel goed gelopen. Met Jaff had ik zaterdag 83 punten en zondag 67 punten. De Double Gather was goed gestart, tot met het pellen. Omdat ik te hevig werd om schapen weg te duwen, heeft Jaff een schaap gebeten. Dit is mijn fout, ik weet dat hij daar heviger van wordt en toch doe ik dat ... Liever mijn fout en dat ik op mijzelf kwaad moet zijn dan op de hond.
Met Moss heb ik beter gelopen en toch vond ik hem nog te hevig. Zaterdag had ik 84 punten en zondag 79 punten. Met de Double Gather ben ik zelf gestopt. Moss wou de eerste groep schapen niet loslaten dus heb ik besloten om niet langer te 'sukkelen'. Ik zou hier alleen maar meer slecht dan goed mee doen met zo'n jonge hond.

Pagina's